Sack / Hydromel

Dette er den rene “Mella” – mjød baseret på kun honning og vand. Mjøden kaldes også “Sack”. Ordet stammer formodentlig fra vin og blev brugt om en f.eks. sherry, da destilleret sprit blev tilsat for at få alkohol procenten op. Ordet Sack bruges typisk om mjød med en alkohol procent på over 14%.

Denne mjødtype har et forholdsvis stort overskud af honningsødme efter fermenteringen er afsluttet.  Derfor er smagen meget lig smagen af den honning der er anvendt. Her kan man vælge at bruge kun én veldefineret type honning (f.eks lyng honning) eller en blanding af flere honningtyper alt efter hvilken smag man ønsker. Bruger man blomsterhonning, som er en blandingshonning, kan mjøden varieres alt efter om det er forårs- sommer- eller sensommer honning.

Der findes også en anden type mjød, der er lavet på ren honning. Denne kaldes hydromel, og det er typisk en mild udgave af en sack. Her bruges mindre honning, men fermenteringen stoppes også tidligere så der stadig en mærkant smag af den anvendte honning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *