Hvad er mjød

Ofte bliver jeg spurgt om hvad mjød egentlig er. De fleste tror at mjød er er øl-lignende produkt og derfor bliver de overraskede og forbavsede over smagen.

Men hvad er så mjød?

Mjød er grundlæggende lavet af honning og vand. Sukkeret i blandingen bliver efterfølgende fermenteret til typisk 10-16%. Derudover kan man eventuelt tilsætte frugt, bær, krydderurter og krydderier eller sågar malt for at skabe en ønsket smagsoplevelse.

Hovedbestandelen af det fermenterede sukker stammer derfor fra honning. Den amerikanske interesseorganisation AMMA (American Mead Maker Association) definerer således mjød til at 51 % af det fermenterbare sukker skal stamme fra honning.

Det vil sige at mjød her mere til fælles med vin end med øl, både i råvare-håndtering, produktion og lagring, selvom visse elementer af øl-brygning også er tilstede. Det mest beskrivende navn som alternativ til mjød vil derfor nok være honning-vin.

En oversigt:

Mjødvinøl JPEG

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *